Natur RHIZO

Natur Rhizo este un produs din gama de produse Natur Micro, care conține diverse tulpini de Rhizobium, făcându-l un produs de succes în cultivarea plantelor leguminoase păstăioase și furajere.
Cereți o ofertă personalizată!


Descriere

Efectul benefic al rhizobiumului

Natur Rhizo este un produs din gama de produse Natur Micro, care conține diverse tulpini de Rhizobium, făcându-l un produs de succes în cultivarea plantelor leguminoase păstăioase și furajere. Rhizobium formează noduli pe rădăcinile plantelor leguminoase, proces în care se fixează azotul atmosferic și se transformă într-o formă disponibilă pentru plantă, oferindu-i astfel nutrienți esențiali. Rhizobium trăiește în simbioză cu plantele gazdă, ceea ce ajută la reducerea necesității de fertilizanți chimici, având un impact semnificativ asupra economiei costurilor de fertilizare.

În această a doua metodă, respectiv inocularea solului, Natur Rhizo oferă suport, asigurând un aport natural de nutrienți pentru planta gazdă.

De ce să alegi Natur Rhizo?


• Conține tulpini de Bradyrhizobium japonicum și Rhizobium leguminosarum, care contribuie la fixarea azotului din aer.
• Utilizarea produsului permite minimizarea aplicării îngrășămintelor sintetice.
• Enzimele cu efect siderofor îmbogățesc solul și îi cresc fertilitatea naturală.
• Datorită prezenței fungilor Trichoderma asperellum, solul devine mai rezistent împotriva ciupercilor patogene, cum ar fi Sclerotinia.

Natur Rhizo conține tulpini microbiene specializate

Tulpini de microbi Legături de azot Mobilizarea fosforului Supliment pentru creșterea plantelor

Supliment pentru creșterea imunității împotriva ciupercilor

Cellvibrio flavescens Nr. germeni de bacterii:
4 x 108
db/cm3

X X
Paenibacillus polymyxa X X X
Bacillus megaterium X
Azotobacter chroococcum X X
Bradyrhizobium japonicum X
Rhizobium leguminosarum X
Trichoderma asperellum Nr. germeni de ciuperci:
5 x 106
db/cm3

Phanerochaete chrysosporium X X

Cât este de efficient?

Rezultatele experimentale NÉBIH 2016

Locul experimentului: Szalánta, județul Baranya
Cultura: Soia, Isidor

Pe baza rezultatelor, se observă că Natur Rhizo a obținut valori semnificativ mai mari comparativ cu parcelele netratate. Un rezultat remarcabil a fost obținut la numărul de semințe pe păstaie și la media recoltei pe parcelă, ceea ce este unul dintre cele mai importante aspecte pentru producători. De asemenea, produsul are un efect pozitiv asupra valorii nutritive, ceea ce este foarte important din punct de vedere al alimentației și furajării animalelor.

Utilizare

Recomandăm utilizarea Natur Rhizo pentru culturile leguminoase (soia, mazăre, lucernă). Produsul este un amestec în două componente: component bacterian și component fungic.

  • Doza recomandată este 4+1 (bacterii + ciuperci) litri/ha sau doza dublă, 8+2 litri/ha.
  • Cele două componente trebuie amestecate bine înainte de utilizare pentru a le omogeniza.
  • Natur Rhizo trebuie diluat cu apă înainte de aplicare.

Aplicare

Îngrășământul cu bacterii și ciuperci trebuie aplicat pe câmp cu un pulverizator de teren sau cu pulverizatorul special Natur Jet, care asigură încorporarea imediată, urmat de încorporarea în sol. Este recomandat să efectuați acest proces într-o perioadă fără vânt și nu foarte călduroasă.

Dozaj:

  • pentru culturile leguminoase, pentru stimularea activității solului și creșterea recoltei, aplicați 5-10 l/ha înainte de semănat sau plantare (Raport bacterii : ciuperci = 4:1), cu 200-300 l/ha apă, prin pulverizare pe sol și încorporare (în cazul aplicării cu Natur Jet, volumul de apă poate fi redus la 40-60 l/ha), sau direct în brazda de semănat cu un sistem special de aplicare (injector de sol) sau prin cultivare cu 20-60 l/ha apă injectată în sol.
  • pentru deschiderea miriștilor sau descompunerea resturilor vegetale în culturile perene, aplicați 5-10 l/ha (Raport bacterii : ciuperci = 4:1), cu 200-300 l/ha apă, pe mirișcă și resturile de tulpini, cu aplicare și încorporare. În cazul aplicării cu Natur Jet, volumul de apă poate fi redus la 40-60 l/ha.



Condiții recomandate pentru aplicare

• Aplicați în condiții de liniște atmosferică, la temperaturi de aer de peste 6°C, evitând expunerea directă la soare.

• Este preferabil ca soluția aplicată să ajungă pe sol umed. Ideal ar fi ca încorporarea în sol să se facă imediat după aplicare, dar nu mai târziu de 24 de ore.

Păstrare

În ambalajul original, închis, are o durată de valabilitate de 6 luni. Se depozitează într-un loc uscat, răcoros, protejat de îngheț, de radiațiile directe ale soarelui și de expunerea la căldură. În timpul depozitării, capacul recipientului trebuie slăbit pentru a preveni creșterea presiunii.

Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați consilierii noștri tehnici!

Adatvédelmi központ

Szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

naturahsession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_consent_types, gdpr_allowed_cookies, hu_advert_{ID}

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütiket használjuk:

TawkConnection, TawkCookie, Tawk_{ID}, __tawkuuid, _ceg.s, _ceg.u, _ga, _gat, _gid, DSID, AID
_ga, _gat, _gid, DSID, AID
TawkConnection, TawkCookie, Tawk_{ID}, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s

Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că utilizăm module cookie pe site, care sunt concepute pentru a colecta informații anonime despre vizitatori și fără de care anumite servicii nu pot fi disponibile. Unele dintre modulele cookie pe care le utilizăm colectează informații pentru terți, care sunt utilizate pentru a afișa reclame ale noastre și ale terților care sunt relevante pentru dumneavoastră. Puteți găsi informații detaliate despre cookie-uri și despre cum să le activați sau să le dezactivați în Avizul nostru privind cookie-urile, sau puteți seta singur cookie-uri în orice moment.